Saturday, October 29, 2011

....nun ya kaf ha...




dear readers....
sy pasti remaja dewasa mcm sy nih tak terlepas dgn mcm2 keinginan utk dicapai dlm hidup... peristiwa2 yg diidamkan dan pasti tertuleh dlm kamus hidup... insya Allah dgn izinNYA kita semua pasti akan melalui stage2 itu... Now, ap

e yg sy nk ckp setelah celoteh pnjg2 td ialah bab NIKAH KAHWIN... hehehe... (gatal sgt bunyinye pd sesetgh org)... tp F pasti pd yg tahu & mengerti ianya tak lah gatal mne pun... sbb klu gatal maseh buleh garu... dgn sudu, garpu, dll.... hehehe jgn marah rr...

pernah tak kita tahu bila ms yg sesuai pd seorang yg bergelar pompuan & seorang lelaki itu patut berkahwin...??? & mengapakh ia patut berlaku pd umur sedemikian... huhuhu.... jdnye F quote something dr http://www.ashrafjalil.com ttg mengapa & knpa perempuan ptut berkahwin pd umuq yg sedemikian... mgkin de yg setuju ataupun xsetuju... tp hakikatnya itu adalah dr segi logik aqal & jugak ilmu BIOlogi yg telah di kuasai oleh mereka2 yg pakar...

Back to the topic, anda sangat beruntung kalau anda decide nak menimang cahaya mata pada umur 20an (20-25). Strictly speaking, ini adalah dari sudut pandangan biology, bukan matematik. Kajian menyatakan bahawa umo 24-25 mmg sangat-sangat molek lah untuk anda mengandung dan melahirkan cahaya mata. Ini kerana pada umur tersebut, condition untuk menjalankan aktiviti tersebut adelah pada tahap yg perfect atau sangat bagus. Tambahan pula pada waktu sedemikian, risiko masalah-masalah gynecological seperti fibroids (tumor pada uterus) dan endometriosis (perumbuhan tisu endometrium) adelah rendah. Risiko tersebut meningkat bile umur korang meningkat. Tekanan darah pon berade dalam keadaan terbaek dan risiko penyakit diabetis kurang time umo 20an. DNA dalam ovum pon berade dalam keadaan Tip Top dan of course, fizikal anda berade dalam keadaan flexible dan kuat. Nak panjat KLCC tanpa tali keselamatan pon boleh.

http://sarungcincin.blogspot.com pulak kata & also several discussion cakap lelaki sesuai kawin pada sekian umuq...

Orang tua-tua selalu kata, bagi lelaki umur yang sesuai untu kahwin adalah antara usia 25-33 tahun. Tapi bagi perempuan pulak kata mereka antara 20-26 tahun. Itu masa
paling ideal bagi pasangan, jika ekonomi dah ok laaa...

apapun pandangan mereka & juga mereka2 yg berpengalaman... huhuhu mungkin ada betulnya... hehehe... bg yg nk kawin mcm sy, byk perkara yg perlu dititikberatkan... sbb org mudah bertanya bila nk kawin???... hakikatnya pd seseorg terdapat hal2 lain berkaitan perlu diutamakan...







No comments:

Post a Comment